Fizyoterapi

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


FİZYOTERAPİ

   TYT


       Programın Amacı

       Fizyoterapi alanındaki gelişmeler sonucu uygulama alanında iyi yetişmiş fizyoterapi teknikerlerine ihtiyaç artmaktadır. Fizyoterapi programı alanında edindiği bilgi birikimini pratikle birleştirebilen, bilimsel düşünce sistemini benimsemiş, alanın kavram ve ilkelerini anlayabilmiş, eksikliği duyulan fizyoterapi teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

       Programın Hedefi

       Fizyoterapi alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip ve edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen çözüm önerileri geliştirebilen bireyler yetiştirmek. Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli yöntemleri belirleyerek etkin bir şekilde kullanabilen, karşılaştığı problemlere çözüm üretebilen, grup çalışmalarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip meslek elemanları yetiştirmek.

       Kariyer Olanakları

       Bu programdan mezun olacak öğrencilerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olan tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilme olanağı mevcut olup yeni doğandan yetişkin ve yaşlılara kadar tüm yaş gruplarına fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapist denetiminde gerekli profesyonel fizik tedavi hizmeti verebilirler. Rehabilitasyon merkezlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde sağlık turizmine yönelik otellerde hidroterapi ünitelerinde çalışabilirler.

       Yatay Geçiş ile Geçilen Programlar

       YGS-2 puan türüyle öğrenci kabul eden sağlik bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

       Dikey Geçiş ile Geçilen Programlar

       Programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programina geçebilirler.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc